Pages

czwartek, 30 lipca 2015

Warzywna zupa krem z mleczkiem kokosowym

Warzywna zupa krem z mleczkiem kokosowym 

Chcesz przemycić swojemu maluchowi porcję niezbędnych witamin i minerałów ? Warzywna zupa krem to idealny sposób, ponieważ jest to pełnowartościowe, smaczne i szybkie w przygotowaniu dnie, które zachwyci podniebienie każdego niejadka. 

Składniki: (6 porcji)
- kalafior (400g) - 1/2 sztuki 
- marchew (100g) - 2 sztuki
- ziemniaki (150g) - 2 sztuki 
- seler (150g) - 1/2 sztuki 
- pietruszka, korzeń (50g) - 1 sztuka
- mleczko kokosowe (200g)  
- bulion warzywny/woda - 1 litr 
- pietruszka liście - 4 łyżeczki 
- gałka muszkatołowa, pieprz, szczypta soli 
Sposób przygotowania: 
Wszystkie warzywa dokładnie umyć, kalafior podzielić na różyczki, marchew i pietruszkę pokroić w plastry, seler oraz ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem lub wodą. Gotować około 20 minut. Zdjąć z płyty, dodać mleczko kokosowe, a następnie całość zmiksować na jednolitą masę. Doprawić pieprzem, szczyptą soli i gałką muszkatołową. Zupę podawać posypaną drobno posiekaną pietruszką. 


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz