Pages

poniedziałek, 30 marca 2015

Pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

 Grillowana pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Dziś polecam Wam soczystą pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym. 

Składniki:
- pierś z kurczaka - 1 sztuka 
- musztarda - 2 łyżki
- miód - 1 łyżka 
- Sok z 1 pomarańczy
- Świeża mięta - 5 listków 
- kurkuma
- curry
- pieprz, sól 

Sposób przygotowania: musztardę, miód, sok z pomarańczy, kurkumę, curry, pieprz oraz szczyptę soli dokładnie razem wymieszać, dodać drobno posiekaną miętę. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w podłużne paski. Mięso obtoczyć w marynacie i pozostawić na około 2 godziny, a następnie nabić na drewniane patyczki i grillować na rozgrzanej patelni. 




Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz